Meer over Toot


Al was het nog zo druk, zodra er iemand de boomkwekerij opkwam, zei mijn opa Klaas altijd: ‘Ga maar zitten, want hij/zij heeft je wat te vertellen’.  Want, buiten dat ik vind dat iedereen oprechte aandacht verdiend voor zijn of haar verhaal, heeft iedereen, die ik ontmoet,  mij iets te vertellen. En dát is waar mijn hart ligt.
 

Verbinden met mensen
Als werfmanager in de watersport, sprak ik tientallen mensen per dag, de één kort, en de ander wat langer. Terugkijkend op deze gesprekken, hebben ze me stuk voor stuk meer gebracht, dan ik ooit had gedacht. Door met iemand in gesprek te gaan en oprecht aandacht te hebben voor het verhaal van de ander, leerde ik pure persoonlijkheden en prachtige karakters kennen.

Vader Joop: ‘de man met de gouden handen’
“De man met de gouden handen”, zo werd mijn vader Joop genoemd. De manier waarop hij massage en magnetiseren samenvoegde tot een krachtige geneeswijze, was bijzonder. Elk individu, werd behandeld op een andere manier. De wijsheid en werkwijze van mijn vader, heeft samen met de kennis die ik opdeed en nog steeds doe bij mijn mentor Richard, een stevige basis gevormd.

Intuïtie volgen
Gedurende de behandeling ontstaan gesprekken waarin bewustwording en zelfreflectie onbewust centraal staan. Tijdens de massage is er ruimte om verhalen te delen en om blokkades te ontdekken en aan te pakken. Maar probeer ik je ook bewust te maken van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Door samen vanuit een ander perspectief naar de blokkade te kijken, ontstaat er veel ruimte. Deze ruimte biedt mij de mogelijkheid om mijn handen intuïtief te volgen en zo te ontdekken waar de spanning vandaan komt en deze weg te nemen.

Opleiding tot energetisch therapeut
Een logisch gevolg was de wens die ontstond om nog meer de diepte in te gaan. Toen was het tijd voor verdieping en die vond ik in de opleiding tot Energetisch therapeut (KTNO geaccrediteerd) die ik in 2020 met succes heb afgerond.
Hierdoor heb ik naast de opleidingen voetreflex, sportmassage en bewustzijnstherapie nog meer tools in handen, om elke cliënt de juiste behandeling te kunnen geven.

 

 

Toot van Tol

“De man met de gouden handen”, zo werd mijn vader Joop altijd genoemd. De manier waarop hij massage en magnetiseren samenvoegde tot een krachtige geneeswijze, voor elk individu op een andere manier, heeft samen met de kennis die ik opdeed en nog steeds doe bij mijn mentor Richard, de basis gevormd voor mijn visie op masseren en magnetiseren.

op-de-loete-rust

Wil je meer ontspannen?

Laat je e-mailadres achter en ontvang gratis onze tips.

You have Successfully Subscribed!